Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” d’Irene Augé i concert d’El Pont d’Arcalís

Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” d’Irene Augé i concert d’El Pont d’Arcalís

Ver entradas
Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” d’Irene Augé  i concert d’El Pont d’Arcalís

Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” d’Irene Augé i concert d’El Pont d’Arcalís

Centre Artesà Tradicionàrius. Plaça Anna Frank, s/n 08012 Barcelona. Ver mapa


Venda en liña pechada.

Para máis información pregunta ao organizador do evento.

Os datos do organizador están no apartado "Organizado por".

Descrición

Dijous 3 de desembre de 2020
19.00 h - CAT Tradicionàrius
Preu: 8 € / Amics del CAT: 4 € 


Estrena del documental “Amb un tros d’acordió” d’Irene Augé i concert d’El Pont d’Arcalís 
El dijous 3 de desembre estrenarem el documental “Amb un tros d’acordió”, d’Irene Augé, seguit d’un petit col·loqui amb la directora i el realitzador, Arnau Abella. Tancarem la sessió amb un concert del grup El Pont d’Arcalís que faran referència a part del repertori del documental.  

“Amb un tros d’acordió” ens apropa a com sonava l’acordió als camps, als menjadors o a les eres de les masies amb relats i cançons de vells acordionistes i balladors de la Vall de Lord. La Irene ens mostra, des de diverses melodies i experiències i sota el paraigües de la musicologia i l’antropologia, un trosset d’allò que els habitants de la vall han recuperat des del record i l’enyor i del qual ens en faran partícips. Amb això, es vol subratllar que la pràctica musical s’emmarca en una manera de veure el món determinada. La presència del diatònic a la Vall de Lord s’explica amb les seves melodies i els vells acordions, però també amb les relacions veïnals i organització dels dia laboral, entre molts d’altres aspectes. “Amb un tros d’acordió” vol mostrar una manera de viure la música deslligada de l’academicisme, la professionalitat i l’excepcionalitat. Una forma que, per la seva popularitat i quotidianitat, avui tan sols podríem comparar amb les cantades de cançons infantils, les nadales i poca cosa més. Un clam a l’apropament de la música a totes les persones.

Per aquesta ocasió, El Pont d’Arcalís ens proposa un repertori de tonades i cançons que formen part del seu repertori històric i que tenen la seva arrel precisament a les contrades de la Vall de Lord com Els cigalons de Canalda, la Jota de Ronda d’Organyà, la Polca – Xotis del Cadí, la Jota de la Vall de Cabó, les Jotes de Tuixent, el Xotis de la Ratera… A més, estrenaran dues peces que els ha fet conèixer la Irene i que tocarà amb ells: El Vals dels Pirineus, del repertori de l’acordionista Josep Casas Selga “Nogueres” i La Polca de la Porquera del repertori de Josep Pujols Xandri “Borda”.

“Amb un tros d’acordió”
Irene Augé: directora
OMEN: producció
Arnau Abella: realització 

El Pont d’Arcalís
Cati Plana: acordió, percussió tradicional
Jordi Macaya: viola, tarota, ocarina,veu,programació electrònica
Eduard Casals: viola de roda, gralla, clarinet, ocarina
Jordi Fàbregas: guitarra, gralla, veu
Col·laboració especial d’Irene Augé: acordió 

Neste caso o promotor non especificou a política de acceso a menores, se tes calquera dúbida animámoste a que contactes directamente con el.

Vídeo

1 Opinión Ver opinións

Opinión verificadaAsistiu o 3/12/2020
Documental "Amb un tros d'acordió"
Tant la projecció com el concert posterior van ser una autèntica meravella. El documental no només és al voltant de la música sinó que va molt més enllà reflectint com era la vida en el món rural més Ler máis ïllat. Està fet des de la més alta sensibilitat i amb un sentit de la ironia més fina des d'una puresa constructiva d'un documental molt expressiu. Molt recomanable en molts aspectes. Moltes felicitats a l'autora i a tots els qui han participat en aquesta experiència que queda com un document vital.
Galderich
4/12/2020

Compartir!

Organizado por

Centre Artesà Tradicionàrius

Ver detalles
Las cookies nos ayudan a ofrecer nuestros servicios. Al utilizar nuestros servicios, aceptas el uso de cookies. Más información